Hamur Kızartması

bencede

Active member
Hamur Kızartması Tanımı İçin Materyaller

  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3-3,5 su bardağı un
Hamur Kızartması Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Yoğurma kabına süt, yoğurt ve yumurtayı alıp çırpalım.
  2. Tuz ,kabartma tozu ve azar azar unu ek edip yoğurmaya başlayalım.
  3. yavaşça ele yapışan ancak toparlanabilen bir hamur elde edelim.
  4. 15 dakika dinlendirelim.
  5. Düz bir yeri yavaşça unlayalım ve hamuru oklava ile açalım.
  6. Ne kadar ince olursa o kadar hoş kabarır. Kalın açmayın hamur pişmez çiğ kalır.
  7. Çay bardağı ile yuvarlak ya da bıçak ile keserek kare formlar verebilirsiniz.
  8. Bol kızgın yağda önlü gerili pişirelim.
Hamur Kızartması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst