Hamuru Evvelce Hazırlanabilen Mayasız Pofuduk Pişi

bencede

Active member
Hamuru Evvelden Hazırlanabilen Mayasız Pofuduk Pişi Tanımı İçin Materyaller

  • 1 yumurta (Oda sıcaklığında)
  • 1 su bardağı yoğurt (Oda sıcaklığında)
  • 1/2 (yarım) su bardağı su
  • 1 tepeleme çay kaşığı tuz
  • 1 tepeleme çay kaşığı karbonat
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • Çörek otu (İsteğe bağlı)
  • 5-5, 5 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Hamuru Evvelce Hazırlanabilen Mayasız Pofuduk Pişi Tanımı Yapılışı

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Yumurta, yoğurt, su, karbonat ve limon karıştırma kabına alınıp karıştırılır. Tuz, çörek otu eklenir.
  2. Un yavaş yavaş eklenerek yoğrulur yavaşça ele yapışan yumuşak bir hamur elde edilir.
  3. Son evrede sıvı yağ eklenerek hamur toparlanır. Çabucak yenecekse hamur 25-30 dakika dinlendirilir.
  4. Yenmeyecekse buzdolabı poşetine alınıp dolaba kaldırılır. (2-3 gün kullanabilirsiniz)
  5. Yağın altı açılır. Yağ kızarınca pişiler şekillendirilip kızartılır (Şekil verince epey bekletmeyin hamur kendini bırakabilir)
  6. Pişiler fazlaca süratli yoğunlaşırsa yağın altını kısın ki dışı pişip içi hamur kalmasın.
 
Üst