bencede
Active member
Hamuru Evvelden Hazırlanabilen Mayasız Pofuduk Pişi Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 yumurta (Oda sıcaklığında)
- 1 su bardağı yoğurt (Oda sıcaklığında)
- 1/2 (yarım) su bardağı su
- 1 tepeleme çay kaşığı tuz
- 1 tepeleme çay kaşığı karbonat
- 2 yemek kaşığı limon suyu
- Çörek otu (İsteğe bağlı)
- 5-5, 5 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Not EkleTanımı Yazdır
- Yumurta, yoğurt, su, karbonat ve limon karıştırma kabına alınıp karıştırılır. Tuz, çörek otu eklenir.
- Un yavaş yavaş eklenerek yoğrulur yavaşça ele yapışan yumuşak bir hamur elde edilir.
- Son evrede sıvı yağ eklenerek hamur toparlanır. Çabucak yenecekse hamur 25-30 dakika dinlendirilir.
- Yenmeyecekse buzdolabı poşetine alınıp dolaba kaldırılır. (2-3 gün kullanabilirsiniz)
- Yağın altı açılır. Yağ kızarınca pişiler şekillendirilip kızartılır (Şekil verince epey bekletmeyin hamur kendini bırakabilir)
- Pişiler fazlaca süratli yoğunlaşırsa yağın altını kısın ki dışı pişip içi hamur kalmasın.