Hatay Yöresine İlişkin Biberli Ekmek İçi

bencede

Active member
Hatay Yöresine İlişkin Biberli Ekmek İçi Tanımı İçin Gereçler

  • 500 g lor peyniri
  • 3 tane salçalı sürk
  • 1 demet maydanoz
  • 4 tane domates
  • 2 tane mor soğan
  • 10 tane kırmızı biber
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı susam
  • 1 tatlı kaşığı çörek otu
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Hatay Yöresine İlişkin Biberli Ekmek İçi Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Uygun kaba lor peyniri ile sürk peynirini alalım.
  2. Üzerine baharatları ve zeytinyağını ekleyelim yoğuralım .
  3. Domateslerin kabuğunu soyup rondodan çekelim.
  4. Suyu ile bir arada kabın içerisine alalım .
  5. ondan sonrasında biberleri çekelim ,suyunu sıkıp kabın içine alalım.
  6. Soğanları rondodan çekelim, suyunu sıkıp kabın içerisine alalım.
  7. Soğanların üzerine maydanoz da ekleyip çekelim (yalnızca yapraklarını kullandım) onları da kabın içine alalım .
  8. Üzerine biber salçası, susam, tuz ve çörekotu ekleyip yoğuralım.
  9. Fırına gitmeye hazır 1/2 ekmeğe içi bol yaptırdım 19 tane çıktı. Afiyet olsun????.
Kullandığım sürk fotoğrafını ekledim????.

Hatay Yöresine İlişkin Biberli Ekmek İçi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst