bencede
Active member
Hatay Yöresine İlişkin Biberli Ekmek İçi Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
Hatay Yöresine İlişkin Biberli Ekmek İçi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 500 g lor peyniri
- 3 tane salçalı sürk
- 1 demet maydanoz
- 4 tane domates
- 2 tane mor soğan
- 10 tane kırmızı biber
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 2 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı susam
- 1 tatlı kaşığı çörek otu
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
Not EkleTanımı Yazdır
- Uygun kaba lor peyniri ile sürk peynirini alalım.
- Üzerine baharatları ve zeytinyağını ekleyelim yoğuralım .
- Domateslerin kabuğunu soyup rondodan çekelim.
- Suyu ile bir arada kabın içerisine alalım .
- ondan sonrasında biberleri çekelim ,suyunu sıkıp kabın içine alalım.
- Soğanları rondodan çekelim, suyunu sıkıp kabın içerisine alalım.
- Soğanların üzerine maydanoz da ekleyip çekelim (yalnızca yapraklarını kullandım) onları da kabın içine alalım .
- Üzerine biber salçası, susam, tuz ve çörekotu ekleyip yoğuralım.
- Fırına gitmeye hazır 1/2 ekmeğe içi bol yaptırdım 19 tane çıktı. Afiyet olsun????.
Hatay Yöresine İlişkin Biberli Ekmek İçi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı