bencede
Active member
Havuçlu Pırasa Tavası Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 2 adet pırasa
- 2 adet havuç
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı mısır unu
- Karabiber
- Tuz
- Sıvı yağ
Not EkleTanımı Yazdır
- Pırasaları ince doğrayın.
- Havuçları rendeleyelim.
- Bir kabin içerisine bütün gereçleri alıp güzelce elinizle yoğurun.
- Uygun bir tavaya sıvı yağını alın ve harçtan tavanın içine yayın ve düzleyin.
- Tavanın kapağını kapatın.
- Orta ateşde 1-2 sefer düz bir kapak ile çevirerek pişirin. Tavayı yavaşça yağlayın. Piştikten daha sonra sıcak olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun