Heike Drechsler'in Uzun Jump-Ace Cracks Record

Yenilmez

Active member
Heike Drechsler geride kaldı

Alman Long Jump-Ace Mihambo Records

08.02.2025 – 07:14Okuma Süresi: 2 dakika.

Malaika Mihambo: Alman uzun jumper kendini güçlü bir şekilde sunar.

Resmi büyütmek

Malaika Mihambo: Alman uzun jumper kendini güçlü bir şekilde sunar. (Kaynak: Güzel Sports/Axel Kohring/Ima-Images Resimleri)

Bir Corona enfeksiyonu ile kavga ettikten sonra, uzun jumper Malaika Mihambo yeni yılda tekrar başlar. Şimdi hemen kişisel bir rekor kırdı.

Malaika Mihambo, Karlsruhe'deki atletizm toplantısında güçlü bir işaret belirledi. LG Kurpfalz'ın Olimpiyat saniyesi Europahalle'de 7.07 metre atladı ve böylece kişisel salonunu en iyi şekilde durdurdu. Aynı zamanda, 1994'te 7.06 metreye gelen Heike Drechsler'in toplantı gravürcisini aştı. Baden-Baden'den Mikaelle Assani 6.79 metreyle ikinci oldu.

Mihambo, “Çok mutluydum, kişisel en iyimi burada ayarlamayı ve dünyanın en iyisini atlamayı beklemiyordum.” Dedi. “Ama belirtmişti. Çok iyi bir ruh halindeyim ve formda olduğum için mutluyum” diye ekledi.

Zaten Dortmund'da Ocak ayında sezonun başında 6.79 metreye ikna olmuştu. Paris'teki Olimpiyat Oyunlarından sonra ilk yarışmasıydı ve burada bir korona enfeksiyonu ile gümüş kazandı. Sonra tekerlekli sandalyede stadyumdan çıkarılması ve daha sonraki yarışmalardan kaçınması gerekiyordu. Eski dünya şampiyonu, Advent sezonuna kadar sağlık sonuçlarıyla savaştı.

Karlsruhe'de geleneksel sıçrama ışını atlandı, ancak Pazar günü Düsseldorf'taki istaf-iç mekan toplantısında (11: 35'ten itibaren) Mihambo daha ileri atlayabilir. Klasik 20 centimetre çubuğu yerine, sporcular için 40 santimetre uzunluğunda bir “kalkış bölgesi” mevcuttur.

“Denemekten mutluluk duyuyorum,” dedi Mihambo. Atletizm geliştirmek için yeni fırsatları test etmek önemlidir. Sorular çok önemli: “Bu mantıklı mı? Bu heyecan verici mi? Daha iyi mi yapıyor?”