bencede
Active member
Hindi Fümeli Röşti Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 büyük patates
- 1 yumurta
- 2 yemek kaşığı dolu dolu nişasta
- Tuz
- Karabiber
- Ortasına:
- 2-3 dilim büyük kesilmiş kaşar peyniri
- 2 büyük dilim hindi füme
- 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
Not EkleTanımı Yazdır
- Patates rendelenir, suyu epeyce güzel sıkılır. Üzerine tuz, karabiber, nişasta ve yumurta eklenip karıştırılır.
- 1-1,5 yemek kaşığı sıvı yağ gezdirdiğimiz tavaya yarısı yayılır, bastırılır; üzerine kestiğimiz kaşar peyniri ve füme dizilir. Patatesin kalan yarısı üzerine yayılır, kaşığın gerisiyle düzleştirilir.
- Ocağın küçük kısmında, kısık ateşte tavanın kapağı kapalı olarak pişirilir.
- Denetim ettikten daha sonra karşıt çevrilir, 1-1,5 yemek kaşığı sıvı yağ daha gezdirilir; kapağı kapalı bir biçimde bu yüzünün de pişmesi beklenir.
- Pişen kahvaltılığımız sıcak sıcak servis edilir. Hem kolay birebir vakitte çok lezzetli. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.