Hindi Fümeli Röşti

bencede

Active member
Hindi Fümeli Röşti Tanımı İçin Materyaller

  • 1 büyük patates
  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı dolu dolu nişasta
  • Tuz
  • Karabiber
  • Ortasına:
  • 2-3 dilim büyük kesilmiş kaşar peyniri
  • 2 büyük dilim hindi füme
Tavayı yağlamak için:

  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
Hindi Fümeli Röşti Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Patates rendelenir, suyu epeyce güzel sıkılır. Üzerine tuz, karabiber, nişasta ve yumurta eklenip karıştırılır.
  2. 1-1,5 yemek kaşığı sıvı yağ gezdirdiğimiz tavaya yarısı yayılır, bastırılır; üzerine kestiğimiz kaşar peyniri ve füme dizilir. Patatesin kalan yarısı üzerine yayılır, kaşığın gerisiyle düzleştirilir.
  3. Ocağın küçük kısmında, kısık ateşte tavanın kapağı kapalı olarak pişirilir.
  4. Denetim ettikten daha sonra karşıt çevrilir, 1-1,5 yemek kaşığı sıvı yağ daha gezdirilir; kapağı kapalı bir biçimde bu yüzünün de pişmesi beklenir.
  5. Pişen kahvaltılığımız sıcak sıcak servis edilir. Hem kolay birebir vakitte çok lezzetli. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Hindi Fümeli Röşti Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst