Yenilmez
Active member

Politikacılar çocukların refahını umursamıyor. İki yıldır devam eden pandemiden çocukları yeterince koruyamamanın başka bir açıklaması yok.
Cumartesi gecesi. Kuzey Ren-Vestfalya’da bir yerde bir oturma odası. Arkadaşım Sarah’ın koltuğunda oturuyorum, şampanya içiyoruz. Bir bara gitmiyoruz, Delta, Omikron ve diğer varyantlara hala çok az ilgi duyuyoruz.
Aniden: Sarah’nın oğlu 12 yaşındaki Johannes içeri girdi. Çocuk, sevinçle kollarını kaldırmış olarak olay yerinde belirdi. Ve sadece iki kelime söylüyor, ardından 20 sesli ünlem işareti geliyor: “Kırmızı Warnapp!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!”
İki yıl önce söylenmiş iki kelime yüzümüze 20 soru işareti koyardı. Şimdi, Ocak 2022’de Sarah’nın yüzünü güldürdüler. Rahatlama var: Johannes Pazartesi günü okula gitmeyecek. Ben dahil herkesi çok mutlu ediyor.
Televizyon muhabiri Nicole Diekmann, ciddi bir siyasi muhabir olarak bilinir. Tamamen farklı, yani zeki ve komik, onları Twitter’da görebilirsin – zaten on binlerce hayranı olduğu yer. t-online’daki köşesinde, internetteki siyasi ve sosyal heyecanı anlatıyor. Yeni kitabı “The Shitstorm Republic” artık her yerde mevcut.
Hayır, bu ortamda kimse tembel veya eğitimsiz değildir. Johannes düz A öğrencisidir. Her iki ebeveyn de akademisyendir. Ve ikisi de inanılmaz derecede kızgın. O kadar kızgın ki artık bitkin. Çünkü ikisi de çocuğunu Corona’dan korumak istiyor. Onlar yapıyor, o da yapıyor: aşılı, FFP2 maskesi takıyor ve tüm kurallara uyuyor.
Kırmızı uyarı uygulaması sorumlulardan daha iyi koruyor
Kırmızı uyarı uygulaması ilk başta onu ve ailesini korkutmaz. Bununla birlikte, tüm çabalar (“kişisel sorumluluk”) ve sağlıklı kalma arzusu – buna başka bir bakış açısı yoktur – aktif olarak mücadele edilir. Politikadan.
Kuzey Ren-Vestfalya’da devam zorunludur. Tüm çocukların sınıfta oturması için argümanlar iyidir. Pandemiye rağmen eğitim için herkes aynı imkanlara sahip olmalı. Veya daha doğrusu: mümkün olduğunca aynı fırsatlar. Normal zamanlarda bile sahip olmadıklarını hepimiz biliyoruz. Alman okul sistemi, okulda neyin işe yaramadığını evde çözen ebeveynlere dayanıyor.
Ama okulda oturmak o kadar da iyi bir fikir değil. Bu soruyla ilgili şok edici derecede aptalca bir ileri bir geri gittikten sonra, maskeler artık yeniden zorunlu. Ama okul binasının her yerinde değil. “Ülke çapında hava filtresi” projesi, fiber optik kabloların uzun zaman önce olması gereken yerde çöktü, böylece tüm okullarda (çılgın fikir: tüm vatandaşlar!) WiFi var. Yani kendine yardım ediyorsun. Havalandı, dondu, umut oldu, bulaştı. deliriyorsun
Siyaset gizlice çocuklarda bulaşmaya mı dayanıyor?
Ortaya bir şüphe çıkıyor ve bu konuda çok ısrarcı: Politikacılar, “O zaman sadece enfekte olacaklar” adlı çılgın gündemi takip ediyorlar. Çocuklarımızın kirlenmesi basitçe kabul edilir. Uzun zamandır oluyor.
Bu yaş grubundaki vakalar inanılmaz derecede yüksek ve korona hastalığının tüm uzun vadeli sonuçlarını adlandırabileceklerini ifade etmek için elini ateşe atacak herhangi bir bilim insanına henüz rastlamadım (belki YouTube veya Facebook hariç). .
Peki yüz yüze öğretime alternatif ne olabilir? sınıfları değiştir. Dijital Dersler. teorik olarak. Sadece: Eşit fırsatlarla daha da zor olduğu için. Çocuklar ve gençler ortalıkta yok olur olmaz okullar neredeyse tamamen tatil edilir.
dijital dersler? Unut gitsin. Elbette varlar: (hızlı) internet bağlantısı olan okullar. “Dijital Pakt” adı verilen başlatıcı olmayan fon için belgeleri doldururken henüz çaresiz olmayan yönetmenlerle. Ve bu nedenle, öğrencilerin yanlarında eve götürebilecekleri uç cihazlarla donatılmıştır. Kendi inisiyatifleriyle dijital olarak nasıl öğretileceğine dair bilgi toplayan öğretmenlerle.
Dijitalleştirilmiş okullar var – ama ne yazık ki çok az
Ancak bu okullar istisnadır. Federalizm, kayıtsızlık ve görevlerin belirsiz dağılımı karışımı, herkesin bir şekilde sorumlu olduğu anlamına gelir. Ancak hiç kimse, genel olarak gerçekten anlamlı değişiklikler yapma gücüne, iradesine ve hepsinden önemlisi genel bakışa sahip değildir. Ve bu yüzden hiçbir şey olmuyor.
Eğitim sektörünün dijitalleşmesi bir para sorunu, bir teknik altyapı sorunudur – ama her şeyden önce yeni Almanca’da bir irade sorunudur: zihniyet. Tüm sözde sözlerine rağmen siyasete ne kadar kayıtsız olduğu ancak Pazartesi günü yeniden bir başbakan konferansı olduğu zaman görüldü. Sonraki basın toplantısında ise şu kişiler görülmedi: Dijitalleşmeden sorumlu Volker Wissing (FDP), eğitimden sorumlu Bettina Stark-Watzinger (FDP), Eğitim Bakanları Konferansı Başkanı Karin Prien (CDU). .