Ispanaklı Külah Pankek

bencede

Active member
Ispanaklı Külah Pankek Tanımı İçin Gereçler

  • 200 gram taze ıspanak
  • 3 çay bardağı süt
  • 3 yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2,5 su bardağı un ( bir dahade denetimli koyun)
Kreması için

  • 200 gram krema
  • 2 paket vanilya
Ispanaklı Külah Pankek Tanımı Yapılışı

  1. Yumurta ve şekeri köpürünceye kadar çırpıyoruz ıspanak yapraklarını yıkadıktan daha sonra sütle birlikte robottan geçiriyoruz ve yumurta şeker karışımına ekliyoruz.
  2. Sıvı yağ, vanilyayı da ekleyip yeniden karıştırıyoruz .
  3. Un ve kabartma tozunu eleyerek harcımıza ekleyip karıştırıyoruz.
  4. Teflon tavayı ocağa alıyoruz bir fırçayla sıvı yağ sürdükten daha sonra ocağın altını orta derecede açıyoruz ve harcımızdan döküp üzeri göz göz oluncaya kadar tek tarafını pişirip ocaktan alıyoruz.
  5. El yakmayacak dereceye gelince uç kısımlarından birleştirerek külah hali veriyoruz .
  6. Pankeklerimiz güzelce soğuduktan daha sonra kremaya vanilya ekleyip katılaşana kadar mikserle çırpıyoruz.
  7. Kremamız katılaştıktan daha sonra pankeklerin içine sıkıyoruz üzerini ben çilekle süsledim dilediğiniz meyveyle süsleyebilirsiniz deneyenlere afiyet olsun????????.
 
Üst