bencede
Active member
Ispanaklı Külah Pankek Tanımı İçin Gereçler
- 200 gram taze ıspanak
- 3 çay bardağı süt
- 3 yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2,5 su bardağı un ( bir dahade denetimli koyun)
- 200 gram krema
- 2 paket vanilya
- Yumurta ve şekeri köpürünceye kadar çırpıyoruz ıspanak yapraklarını yıkadıktan daha sonra sütle birlikte robottan geçiriyoruz ve yumurta şeker karışımına ekliyoruz.
- Sıvı yağ, vanilyayı da ekleyip yeniden karıştırıyoruz .
- Un ve kabartma tozunu eleyerek harcımıza ekleyip karıştırıyoruz.
- Teflon tavayı ocağa alıyoruz bir fırçayla sıvı yağ sürdükten daha sonra ocağın altını orta derecede açıyoruz ve harcımızdan döküp üzeri göz göz oluncaya kadar tek tarafını pişirip ocaktan alıyoruz.
- El yakmayacak dereceye gelince uç kısımlarından birleştirerek külah hali veriyoruz .
- Pankeklerimiz güzelce soğuduktan daha sonra kremaya vanilya ekleyip katılaşana kadar mikserle çırpıyoruz.
- Kremamız katılaştıktan daha sonra pankeklerin içine sıkıyoruz üzerini ben çilekle süsledim dilediğiniz meyveyle süsleyebilirsiniz deneyenlere afiyet olsun????????.