İspanyol Omleti

bencede

Active member
İspanyol Omleti Tanımı İçin Gereçler

  • 5 adet patates
  • 1 adet soğan
  • 6 adet yumurta
  • 12 dilim taze kaşar peyniri
  • 4 dilim hindi füme
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
İspanyol Omleti Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Patatesleri rende yahut mandolin sayesinde ince dilimler halinde doğrayın.
  2. Yumurtaları geniş bir kasede çırpın.
  3. Ayçiçek yağında patates ve piyazlık doğradığınız soğanları yumuşayana kadar pişirin. Fazla yağından arındırmak için bir süzgeçten geçirip soğumaya bırakın.
  4. Geniş bir kasede çırptığınız yumurtalar ile pişirdiğiniz harcı karıştırın.
  5. Tavaya zeytinyağını alıp ısıtın harcın yarısını döküp üzerine kaşar ve hindi füme dizin.
  6. Harcın geri kalanıyla üzerini kapatıp pişmeye bırakın.
  7. bu türlü iki tarafını da kızarana kadar pişirin. Sıcak servis edin.
İspanyol Omleti Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst