Jwala Gutta, Samantha Ruth Prabhu'ya Alternatif Tıbbi Prosedürleri Önerdiği İçin “Ölümlerden Sorumlu Olup Olmayacağını” Sordu

SuGiBi

New member
Fotoğraf Instagram'da paylaşıldı. (kaynak: samantharuthprabhuoffl)

Delhi:

Hintli badminton oyuncusu Jwala Gutta yakın zamanda aktör Samantha Ruth Prabhu ve hepatolog-tıbbi etkileyici Cyriac Abby Philips, namıdiğer The Liver Doc, arasında devam eden sosyal medya çekişmesi hakkında görüşlerini bildirdi. Jwala, Samantha'nın hayranlarına ve takipçilerine alternatif tıbbi tedavileri savunması konusunda ciddi endişelerini dile getirdi. Konuyu X'te (eski adıyla Twitter) ele alan Jwala, aktrisin önerdiği tedavilerden herhangi biri ölümle sonuçlanırsa sorumluluğu kimin üstleneceğini sorguladı. İlgili potansiyel risklerden bahsetti ve Samantha ile birlikte çalıştığı tıp uzmanlarını tavsiyelerinin sonuçlarını göz önünde bulundurmaya çağırdı.

Tweet'inde şöyle yazıyordu: “Kendisini takip eden çok sayıda insana ilaç yazan ünlüye tek sorum… Niyetinin yardım etmek olduğunu anlıyorum… Ama… her ihtimale karşı… reçete işe yaramazsa ve ölüme yol açarsa… siz de sorumluluk alacak mısınız? Etiketlediğiniz doktor da sorumluluk alacak mı?”

Kendisini takip eden çok sayıda kişiye ilaç yazan ünlüye tek sorum…
Niyetin yardım etmek olduğunu anlıyorum….
Ama…her ihtimale karşı…reçete işe yaramazsa ve ölüme yol açarsa…sorumluluğu da mı üstleneceksin?????…

— Gutta Jwala
💙
(@Guttajwala) 5 Temmuz 2024
Bu arada, Telugu-Tamil aktör-yönetmen Rahul Ravindran farklı bir yaklaşım benimsedi ve The Liver Doc'tan kamuoyu eleştirisine başvurmak yerine Samantha'yı destekleyen doktorla yapıcı bir tartışmaya girmesini istedi. Rahul, sosyal medya çatışması konusunda profesyonel söylemin önemini vurguladı ve bu tür çatışmaların Samantha gibi bireyler üzerinde olumsuz bir etki yaratabileceğini eleştirdi.

“Bu bilginin ortaya çıkmasını önemsediğinize göre… onun peşine düşmek yerine bir meslektaşınızla tartışmaya girmeniz ve… eminim istemeden de olsa, fikir sahibi bir kalabalığın sırtına bir hedef koymanız daha iyi olurdu. Hatta onun hapse girmesi gerektiğini bile ileri sürecek kadar ileri gittiniz. Bunu halka reçete eden ve etkinliğini öneren makaleler yayınlayan doktorlar ve kuruluşlarla mücadele etmemeli misiniz?” diye yazdı.

Sevgili Doktor, aynı gönderide etiketlediği Doktor'u bir tartışmaya davet edip onunla etkileşime girseydiniz gerçekten çok güzel olurdu. Hepimiz bundan çok şey öğrenirdik. Bu alternatif terapi hakkında karar vermemize yardımcı olurdu. O bilim cahili gibi… https://t.co/UpUYnL7VlJ

— Rahul Ravindran (@23_rahulr) 5 Temmuz 2024
Tartışma, Samantha'nın sosyal medya gönderisinde hidrojen peroksit ve damıtılmış suyu viral enfeksiyonlar için alternatif bir tedavi olarak tanıtmasının ardından başladı. Bu, Samantha'yı sağlık yanlış bilgisi yaymakla suçlayan ve rasyonel bir toplumda yasal sonuçlarla karşılaşabileceğini öne süren The Liver Doc'tan sert eleştiriler aldı.

Solda: Maalesef sağlık ve bilim konusunda cahil olan etkili Hintli oyuncu Bayan Samantha Ruth, milyonlarca takipçisine solunum yolu viral enfeksiyonlarını önlemek ve tedavi etmek için hidrojen peroksit solumalarını öneriyor.

Sağ: Bilimsel topluluk, Astım ve Alerji Vakfı… resim.twitter.com/Ihn2xocKUt

— TheLiverDoc (@theliverdr) 4 Temmuz 2024
Samantha, eleştirilere yanıt olarak önerilerinin kişisel deneyime dayandığını ve alternatif tedavilerden algıladığı etkinliğe dikkat çektiğini açıkladı. Ancak, kamu forumlarında tıbbi tavsiye verirken daha fazla dikkatli olma ihtiyacını kabul etti.

Varun Dhawan, Rhea Chakraborty ve Manchu Lakshmi gibi birçok ünlü isim Samantha'ya desteklerini dile getirirken, müzisyen Ricky Kej de The Liver Doc'un yaklaşımını eleştirirken onun endişelerine katıldı.