bencede
Active member
Kabak Ve Patatesli Mücver Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 2 adet kabak
- 1 büyük uzunluk patates
- 1 orta uzunluk havuç
- Çeyrek bağ maydanoz
- Çeyrek bağ dereotu
- 3 tane taze soğan
- 5 kol taze nane ( yoksa 1 tatlı kaşığı kuru nane)
- 2 adet yumurta
- 5 yemek kaşığı un
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
Not EkleTanımı Yazdır
- Kabak havuç ve patates rendeliyoruz ve elimizle suyunu sıkıyoruz.
- Sebzeler ince ince doğruyoruz.
- Hepsi karıştırma kabına alıyoruz.
- Yumurtaları kırıyoruz.
- Baharatları da ekleyip karıştırıyoruz.
- Son olarak un ekleyip yine karıştırıyoruz. Cıvık bir hamur olacak.
- Tavamıza 2 3 yemek kaşığı yağ alıp ısıtıyoruz.
- 1 yemek kaşığı hamuru tavaya döküp kaşıkla düzeltiyoruz.
- Tavamızın aldığı kadar hamur koyuyoruz.
- Kızaran tarafları çeviriyoruz.
- Pişince tavadan alıyoruz. Hamurumuz bitene kadar bu süreci yapıyoruz.Afiyet olsun ????.