bencede
Active member
Kahvaltılık Acılı Çemen Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 5 yemek kaşığı acı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Yarım su bardağından bir tık fazla sızma zeytinyağı
- 1, 5su bardağı kırılmış ceviz içi
- Yarım su bardağı galeta unu yahut rondoda çekilmiş bayat ekmek içi
- 2 yemek kaşığı çemen baharatı
- 3 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı pul biber
Not EkleTanımı Yazdır
- Rondoya cevizleri ve galate ununu baharatları alalım.
- Cevizleri istediğimiz irilikte olacak biçimde rondoda çekelim ve üzerine salçaları, tuzunu zeytinyağını ekleyerek yine 1dakika çalıştıralım kapatalım.
- Servis tabağına alalım. Damak zevkinize nazaran tuzunu ve yağını ayarlayın.
- Üzerine cevizlerden kalanları serpiştirdim yapınca da servis yapabiliriz yahut 1 gün kapağı kapalı bir cam kaba koyarak bekleyince daha lezzetli olur.
- Buzdolabında koruma edelim afiyetle tüketelim.