Kahvaltılık Acılı Çemen

bencede

Active member
Kahvaltılık Acılı Çemen Tanımı İçin Materyaller

  • 5 yemek kaşığı acı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım su bardağından bir tık fazla sızma zeytinyağı
  • 1, 5su bardağı kırılmış ceviz içi
  • Yarım su bardağı galeta unu yahut rondoda çekilmiş bayat ekmek içi
  • 2 yemek kaşığı çemen baharatı
  • 3 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
Kahvaltılık Acılı Çemen Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Rondoya cevizleri ve galate ununu baharatları alalım.
  2. Cevizleri istediğimiz irilikte olacak biçimde rondoda çekelim ve üzerine salçaları, tuzunu zeytinyağını ekleyerek yine 1dakika çalıştıralım kapatalım.
  3. Servis tabağına alalım. Damak zevkinize nazaran tuzunu ve yağını ayarlayın.
  4. Üzerine cevizlerden kalanları serpiştirdim yapınca da servis yapabiliriz yahut 1 gün kapağı kapalı bir cam kaba koyarak bekleyince daha lezzetli olur.
  5. Buzdolabında koruma edelim afiyetle tüketelim.
Kahvaltılık Acılı Çemen Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst