bencede
Active member
Kahvaltılık Acuka Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 2 kilo kapya biber
- 1 kilo domates
- 10 diş sarımsak
- 1 su bardağı zeytin yağı
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 1 çorba kaşığı pul biber
- 1 çorba kaşığı sumak
- 1 çorba kaşığı çemen tozu
- 1 çorba kaşığı kişniş
- 1 çorba kaşığı kekik
- 1 çorba kaşığı kimyon
- 1 çorba kaşığı kırmızı toz biber
- Damak tadınıza nazaran tuz
Not EkleTanımı Yazdır
- Kapya biberlerinin içini temizleyelim. Biberleri ve domatesleri bol suyla yıkayalım. Biberleri ve domatesleri doğrayalım daha sonra sarımsağı da ek edip robottan geçirelim.
- sonrasındasında geniş bir tencereye koyarak ocağa koyup kaynatalım. 20 dakika kadar orta ateşte pişirelim daha sonra blenderle düzgünce ezelim.
- Zeytin yağı, tereyağı baharatları ve tuzunu koyduktan daha sonra suyunu çekene kadar kısık ateşte tabanı tutmaması için daima karıştırarak kaynatalım.
- Suyunu çektikten daha sonra sıcak sıcak kavanozlara doldurup ağzını kapakları ile sıkıca kapatıp vakkumlayalım. Sofra bezin üstüne zıt çevirerek koyup yeterlice saralım.
- Sonraki gününe kadar bekletelim. Kavanozları güneş almayan serin bir yerde koruma edelim.