Kahvaltılık Acuka

bencede

Active member
Kahvaltılık Acuka Tanımı İçin Gereçler

  • 2 kilo kapya biber
  • 1 kilo domates
  • 10 diş sarımsak
  • 1 su bardağı zeytin yağı
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 çorba kaşığı pul biber
  • 1 çorba kaşığı sumak
  • 1 çorba kaşığı çemen tozu
  • 1 çorba kaşığı kişniş
  • 1 çorba kaşığı kekik
  • 1 çorba kaşığı kimyon
  • 1 çorba kaşığı kırmızı toz biber
  • Damak tadınıza nazaran tuz
Kahvaltılık Acuka Tanımı Yapılışı

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Kapya biberlerinin içini temizleyelim. Biberleri ve domatesleri bol suyla yıkayalım. Biberleri ve domatesleri doğrayalım daha sonra sarımsağı da ek edip robottan geçirelim.
  2. sonrasındasında geniş bir tencereye koyarak ocağa koyup kaynatalım. 20 dakika kadar orta ateşte pişirelim daha sonra blenderle düzgünce ezelim.
  3. Zeytin yağı, tereyağı baharatları ve tuzunu koyduktan daha sonra suyunu çekene kadar kısık ateşte tabanı tutmaması için daima karıştırarak kaynatalım.
  4. Suyunu çektikten daha sonra sıcak sıcak kavanozlara doldurup ağzını kapakları ile sıkıca kapatıp vakkumlayalım. Sofra bezin üstüne zıt çevirerek koyup yeterlice saralım.
  5. Sonraki gününe kadar bekletelim. Kavanozları güneş almayan serin bir yerde koruma edelim.
Not: Kavanozu açtıktan daha sonra buzdolabına koyarak koruma edelim.
 
Üst