Kahvaltılık Çörek

bencede

Active member
Kahvaltılık Çörek Tanımı İçin Materyaller

  • 150 ml süt
  • 100 gr tereyağı yahut margarin
  • 2 adet yumurta 1 adedinin sarısı üzerine sürülecek
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2, 5-3 su bardağı un
İç dolgusu

  • 250 gr lor peyniri
  • Maydanoz
Üzeri için

  • Kaşar peyniri
  • Çeri domates
Kahvaltılık Çörek Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Süt eritilmiş tereyağı tuz kabartma tozu ve yumurtayı çırpın.
  2. Yavaş yavaş un ekleyerek elimize yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin.
  3. Hamuru yuvarlayıp yavaşça un serperek merdane sayesinde 1-2 cm inceliğinde açıyoruz.
  4. Hamurun kenarlarından 2 parmak uzunluğunda 3 parmak eninde kesikler atıyoruz.
  5. Attığımız kesikleri ikişerli olarak eşitliyoruz.
  6. Kısımların ikisinin ucundan tutup hamurun üzerine kâse formunda birleştiriyoruz.
  7. Tamamını tıpkı biçimde hazırladıktan daha sonra orta kısımlarına çeri domates yerleştiriyoruz.
  8. Hamurun ortasına lor peyniri ve maydanozlu harcı boşaltıp üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpiyoruz.
  9. Kenarlarına yumurta sarısı sürüp evvelinde ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.
Kahvaltılık Çörek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst