bencede
Active member
Kahvaltılık Çörek Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 4 adet yumurta
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 paket kabartmatozu
- 2 su bardağı süt
- 1.5 su bardağı un
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet kapya biberi
- 1 adet yeşilbiber
- 1 adet soğan
- 1 adet yeşil soğan
- 1 tutam maydanoz
- 1 kase peynir
Not EkleTanımı Yazdır
- Bir kasenin içine dört yumurtamızı kıralım.
- Üzerine tuzu ek edip çırpalım.
- Üzerine üç yemek kaşığı sıvı yağını iki su bardağı sütü ekleyelim.
- çabucak sonrasında kabartmatozuyla bir arada bir buçuk subardağı unu da ekleyip çırpalım. Bir kenarda bekletelim
- çabucak sonrasında farklı bir yerde ben tahta üzerinde doğruyorum.
- Evvel kapri biberi küp küp doğrayalım.
- Yeşil biberi bir tane domatesi doğrayalım.
- Bir soğanı ve yeşil soğanı doğrayıp hazırlanan harca ek edelim.
- Üzerine peyniri de koyup karıştıralım.
- ondan sonrasında ortaboy tepsimizi yağlayıp harcımızı dökelim.
- 180 derece fırında 30 dakika pişirelim.