Kahvaltılık Ekmek

bencede

Active member
Kahvaltılık Ekmek Tanımı İçin Materyaller

  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta (bir adedinin sarısını üzeri için kullanalım)
  • 1 paket kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 kol yeşil soğan
  • Bir tutam maydanoz
  • Peynir ve zeytin (göz sonucu )
  • Bir avuç domates kurusu
  • Çay kaşığı ucuyla nane ve fesleğen
  • 1 çay kaşığı toz biber
  • 2,5- 3 su bardağı kadar un (değişiklik gösterebilir oran )
Üzeri için;

  • Yumurta sarısı + susam + çörek otu
Kahvaltılık Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Yoğurma kabına un ,tuz ve peynir hariç öbür materyalleri ekleyip yoğurunuz.
  2. Tuz ve unu denetimli ekleyiniz.
  3. Akabinde ise peyniri ekleyip yoğurunuz ,ele yapışmayan ne hamur elde edeceksiniz.
  4. 30dakika kadar mayalanmaya bırakınız.
  5. Mayalandıktan daha sonra yağlanmış fırın tepsisine (yada fırın kağıdı olabilir).
  6. Hamuru eşit biçimde yayınız ve üzerine yumurta sarısını sürüp ,çörek otu ve susam serpiştiriniz.
  7. 180 derecede ortalama 30dakika kadar pişiriniz.
Afiyet olsun!.

Kahvaltılık Ekmek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst