bencede
Active member
Kahvaltılık Ekmek Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
Kahvaltılık Ekmek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta (bir adedinin sarısını üzeri için kullanalım)
- 1 paket kuru maya
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 kol yeşil soğan
- Bir tutam maydanoz
- Peynir ve zeytin (göz sonucu )
- Bir avuç domates kurusu
- Çay kaşığı ucuyla nane ve fesleğen
- 1 çay kaşığı toz biber
- 2,5- 3 su bardağı kadar un (değişiklik gösterebilir oran )
- Yumurta sarısı + susam + çörek otu
Not EkleTanımı Yazdır
- Yoğurma kabına un ,tuz ve peynir hariç öbür materyalleri ekleyip yoğurunuz.
- Tuz ve unu denetimli ekleyiniz.
- Akabinde ise peyniri ekleyip yoğurunuz ,ele yapışmayan ne hamur elde edeceksiniz.
- 30dakika kadar mayalanmaya bırakınız.
- Mayalandıktan daha sonra yağlanmış fırın tepsisine (yada fırın kağıdı olabilir).
- Hamuru eşit biçimde yayınız ve üzerine yumurta sarısını sürüp ,çörek otu ve susam serpiştiriniz.
- 180 derecede ortalama 30dakika kadar pişiriniz.
Kahvaltılık Ekmek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı