Kahvaltılık Hamur Kızartması

bencede

Active member
Kahvaltılık Hamur Kızartması Tanımı İçin Materyaller

  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 buçuk tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un
Kızartmak için;

  • Sıvı yağ
Kahvaltılık Hamur Kızartması Tanımı Yapılışı

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Yumurta, yoğurt, yağ, tuz ve kabartma tozunu uygun bir kaba alarak çırpın.
  2. Azar azar un ekleyerek güzelce yoğurun kulak göğsü kıvamında bir hamur elde edin.
  3. Derin bir tavaya biraz bol yağ alarak güzelce kızdırın.
  4. Hamuru masaya un serperek merdane yardımı ile ne fazlaca ince nede epey kalın olmayacak biçimde açın.
  5. Bıçak yardımı ile hamura biçim verin.
  6. Tek tek kızmış yağda yeterlice kızartın.
  7. Havlu kağıt serili servis tabağına alın.
Afiyet olsun ????.
 
Üst