bencede
Active member
Kahvaltılık Hamur Kızartması Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı yoğurt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 buçuk tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
- Sıvı yağ
Not EkleTanımı Yazdır
- Yumurta, yoğurt, yağ, tuz ve kabartma tozunu uygun bir kaba alarak çırpın.
- Azar azar un ekleyerek güzelce yoğurun kulak göğsü kıvamında bir hamur elde edin.
- Derin bir tavaya biraz bol yağ alarak güzelce kızdırın.
- Hamuru masaya un serperek merdane yardımı ile ne fazlaca ince nede epey kalın olmayacak biçimde açın.
- Bıçak yardımı ile hamura biçim verin.
- Tek tek kızmış yağda yeterlice kızartın.
- Havlu kağıt serili servis tabağına alın.