bencede
Active member
Kahvaltılık Kabaklı Peynirli Krep Tanımı İçin Gereçler
- 1 adet kabak orta uzunluk kabak
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı süt yahut yoğurt
- 2 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 4-5 kol maydanoz
- 2 kol dereotu (isteğe bağlı)
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- Evvel kabağımızı kabuğunu soymadan rendeleyelim, rendeledikten daha sonra suyunu sıkalım.
- sonrasındasında dereotu ve maydanozları ince ince doğrayalım.
- Başka bir kapta yumurta, un, sıvı yağ, süt ve suyumuzu çırpalım.
- Çırpılan karışımın içerisine kabak ve yeşilliklerimizle bir arada baharatlarımızıda ekleyelim güzelce karıştıralım.
- Tavamızı ocağa alıp 2 dakika kadar ısıtıp fırça ile yağlayalım.
- Birer kepçe alarak karışımımızı altlı üstlü pişirelim.
- Karışımı tavaya döktükten daha sonra altı pişene kadar üzerini kapakla kapatırsanız daha çabuk pişmesine yardımcı olursunuz????????.