Kahvaltılık Kabaklı Peynirli Krep

bencede

Active member
Kahvaltılık Kabaklı Peynirli Krep Tanımı İçin Gereçler

  • 1 adet kabak orta uzunluk kabak
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı süt yahut yoğurt
  • 2 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 4-5 kol maydanoz
  • 2 kol dereotu (isteğe bağlı)
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
Kahvaltılık Kabaklı Peynirli Krep Tanımı Yapılışı


  1. Evvel kabağımızı kabuğunu soymadan rendeleyelim, rendeledikten daha sonra suyunu sıkalım.
  2. sonrasındasında dereotu ve maydanozları ince ince doğrayalım.
  3. Başka bir kapta yumurta, un, sıvı yağ, süt ve suyumuzu çırpalım.
  4. Çırpılan karışımın içerisine kabak ve yeşilliklerimizle bir arada baharatlarımızıda ekleyelim güzelce karıştıralım.
  5. Tavamızı ocağa alıp 2 dakika kadar ısıtıp fırça ile yağlayalım.
  6. Birer kepçe alarak karışımımızı altlı üstlü pişirelim.
  7. Karışımı tavaya döktükten daha sonra altı pişene kadar üzerini kapakla kapatırsanız daha çabuk pişmesine yardımcı olursunuz????????.
Afiyet şeker olsun ????????‍????????.
 
Üst