bencede
Active member
Kahvaltılık Kaşarlı Mantar Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 paket mantar
- 1 2 adet kırmızı yeşil biber
- 1-2 tatlı kaşığı tereyağ yahut sıvı yağ
- 1 çay bardağı kaşar peyniri rendesi
- Tuz
- Karabiber
- Kekik
- Kırmızı pul biber
Not EkleTanımı Yazdır
- Mantarları yıkayın soyun ve iri iri yarım ay formunda doğrayın.
- Biberleri de birebir biçimde yıkayın ve sevdiğiniz tercihte doğrayın.
- Kaşarı rendeleyin.
- Mantarları orta ateşte kavurun.
- Mantarlar suyunu salıp çekince biberleri ekleyin birlikte biraz daha pişsinler.
- Mantarların rengi değişti kavruldu artık tavaya baharatları ekleyin.
- Mantarları karıştırmak suretiyle bir dakika kadar da baharatlarla kavurun.
- Artık tavadaki mantarların üstüne rendelediğiniz kaşarı serpiştirip tavanın altındaki ateşi kısın tavanın üstünü de bir kapakla kapatarak kaşarların erimesini sağlayın.
- İsterseniz altını kapatıp buharda da eritebilirsiniz.Afiyet olsun ????.