bencede
Active member
Kahvaltılık Kaşık Dökmesi Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı ılık su
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı un
- 1 çay kaşığı tuz
- İsteğe nazaran maydanoz ve rendelenmiş peynir
Not EkleTanımı Yazdır
- Evvel yumurta sıvı yağ, yoğurt ve suyu çırptıktan daha sonra kabartma tozu, unu ve tuzunu ekleyip koyu akışkan bir kıvam elde ediyoruz. Pişi hamuru üzere oluyor.
- İsterseniz içine maydanoz peynir yahut çörekotu da ekleyebilirsiniz her türlü lezzetli oluyor
- Evvelce kızdırılmış yağlı yapışmaz tavada kısık ateşte, alt üst kızarana kadar, pişirdikten daha sonra afiyetle yemeye hazırdır ????