Kahvaltılık Krep

bencede

Active member
Kahvaltılık Krep Tanımı İçin Materyaller

  • 2 adet yumurta
  • 2 su bardağı un
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su (İsterseniz su yerine süt ölçüsünü arttıra bilirsiniz. ben o denli yaptım)
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
Kahvaltılık Krep Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Derin bir kabın içerisinde yumurta, süt ve suyu yeterlice çırpın.
  2. İçerisine un ve tuzu eleyip, kıvam alana dek çırpma teli ile çırpın şayet ununuzda topaklanma olursa blender ile çekebilirsiniz.
  3. İnce ve geniş bir tavayı orta ateşte ısıtıp peçete ile yağlayın. Krep hamurundan 1 kepçe tavaya yayarak ekleyin.
  4. Orta ateşte 1 dakika ön 1 dakika art yüzünü pişirip ocaktan alın.
  5. Kalan tüm hamuru da birebir biçimde pişirin. Sıcak servis edin. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Kahvaltılık Krep Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst