bencede
Active member
Kahvaltılık Krep Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 2 adet yumurta
- 2 su bardağı un
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su (İsterseniz su yerine süt ölçüsünü arttıra bilirsiniz. ben o denli yaptım)
- Yarım tatlı kaşığı tuz
Not EkleTanımı Yazdır
- Derin bir kabın içerisinde yumurta, süt ve suyu yeterlice çırpın.
- İçerisine un ve tuzu eleyip, kıvam alana dek çırpma teli ile çırpın şayet ununuzda topaklanma olursa blender ile çekebilirsiniz.
- İnce ve geniş bir tavayı orta ateşte ısıtıp peçete ile yağlayın. Krep hamurundan 1 kepçe tavaya yayarak ekleyin.
- Orta ateşte 1 dakika ön 1 dakika art yüzünü pişirip ocaktan alın.
- Kalan tüm hamuru da birebir biçimde pişirin. Sıcak servis edin. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.