Kahvaltılık Mezelik Kışlık

bencede

Active member
Kahvaltılık Mezelik Kışlık Tanımı İçin Gereçler

  • 4 kilo domates
  • 1 kilo havuç
  • 1 kilo salatalık
  • 1 kilo yeşil biber
  • 1 kilo kapya biber
  • 5 baş iri sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı tepeleme karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tepeleme kekik
  • 2 yemek kaşığı tepeleme kaya tuzu
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı sirke
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
Kahvaltılık Mezelik Kışlık Tanımı Yapılışı

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Bütün gereçler güzelce yıkanır kurutulur domateslerin yarısı ben de yarısı da minik minik küp doğranır ya da hepsi rondodan geçirilir tercih sizin.
  2. Büyük bir tencerede bir parmak eksilene kadar kaynatılır bu ortada yeşil biberler minik minik doğranır bir tencerede az zeytinyağında birkaç dakika sotelenir kapya biberle minik küp küp doğranır.
  3. Kaynamakta olan domatese ek edilir havuçlar minik küp halinde doğranır domatese ek edilir sarımsaklar rondodan çekilip ilave edilir.
  4. Kalan yeşil biberler ek edilir en son salatalıklar kabukları ile birlikte minik küpler halinde doğranıp ek edilir 5-6 dakika daha kaynadıktan daha sonra toz şeker yar baharatlar yağ ve sirke ek edilerek kavanozlara koyulur.
  5. Kullanılmamış konserve kapakları ile 2 tık sola daha sonra sıkıca sağa çevrilerek kapağın üzerine kavanozlar zıt olarak tabana koyulup soğuyana kadar en az 1 gün yerinden kıpırdatılmaz.
Not: Salatalıklar organik olmalı hormonlu olanların erime riski olabilir.
 
Üst