Kahvaltılık Pişi

bencede

Active member
Kahvaltılık Pişi Tanımı İçin Materyaller

  • Yarım su bardağı ılık süt
  • Yarım su bardağından bir tık fazla ılık su
  • Yarım paket maya
  • 1 çay kaşığı silme şeker
  • 1 tatlı kaşığı silme tuz
  • Aldığı kadar un
Kızartmak için;

  • Sıvı yağ
Kahvaltılık Pişi Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Su ve sütü yoğurma kabına alıyoruz, mayayı ekleyip karıştırıyoruz.
  2. Şeker ve tuzunu atıp eriyene kadar karıştırmaya devam ediyoruz.
  3. çabucak sonrasında denetimli bir biçimde unu ekliyoruz.
  4. Yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz ve yarım saat 45 dk kadar mayalamaya bırakıyoruz.
  5. Mayalanan hamura elimizle yuvarlak hal veriyoruz ve kızgın yağda üzerine kaşık sayesinde yağ dökerek kızartıyoruz.
Afiyet olsun ????.

Kahvaltılık Pişi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst