Kahvaltılık Ponçikler

bencede

Active member
Kahvaltılık Ponçikler Tanımı İçin Materyaller

Hamur için;

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 paket kuru maya
  • 1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
  • Tuz
  • Alabildiğine un(yumuşak kıvamlı bir hamur olacak)
İçi için;

  • Kahvaltılık acı sos
  • Beyaz peynir
  • Zeytin
  • Sürülebilir çikolata (isteğe göre farklı materyaller de kullanilabilir)
Kahvaltılık Ponçikler Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Un hariç başka gereçler karıştırılır.
  2. Un yavaş yavaş eklenerek yavaşça ele yapışan yumuşak bir hamur yoğrulur.
  3. Hamur 5 eşit bezeye ayrılır.
  4. Her beze pasta tabağı büyüklüğünde açılır ve 8 eşit modüle kesilir.
  5. Her kesim istenilen materyalle doldurularak sarılır ve tepsiye dizilir.
  6. Tüm bezeler birebir biçimde hazırlandıktan daha sonra 30dk mayalanmaya bırakılır.
  7. çabucak sonrasında üzerlerine yumurta sarısı sürülerek öncesinden ısıtılmış 200° fırında yaklaşık 20-25dk pişirilir(pişme mühletini ve derecesini kendi fırınınıza nazaran ayarlayın)
  8. Ben çikolatalı olanların üzerine hindistan cevizi serptim.
  9. Birinci sıcağı çıkan poğaçaları servis edebilirsiniz. Afiyet olsun
    ?
Kahvaltılık Ponçikler Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst