bencede
Active member
Kahvaltılık Ponçikler Tanımı İçin Materyaller
Hamur için;
Not EkleTanımı Yazdır
Hamur için;
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 paket kuru maya
- 1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
- Tuz
- Alabildiğine un(yumuşak kıvamlı bir hamur olacak)
- Kahvaltılık acı sos
- Beyaz peynir
- Zeytin
- Sürülebilir çikolata (isteğe göre farklı materyaller de kullanilabilir)
Not EkleTanımı Yazdır
- Un hariç başka gereçler karıştırılır.
- Un yavaş yavaş eklenerek yavaşça ele yapışan yumuşak bir hamur yoğrulur.
- Hamur 5 eşit bezeye ayrılır.
- Her beze pasta tabağı büyüklüğünde açılır ve 8 eşit modüle kesilir.
- Her kesim istenilen materyalle doldurularak sarılır ve tepsiye dizilir.
- Tüm bezeler birebir biçimde hazırlandıktan daha sonra 30dk mayalanmaya bırakılır.
- çabucak sonrasında üzerlerine yumurta sarısı sürülerek öncesinden ısıtılmış 200° fırında yaklaşık 20-25dk pişirilir(pişme mühletini ve derecesini kendi fırınınıza nazaran ayarlayın)
- Ben çikolatalı olanların üzerine hindistan cevizi serptim.
- Birinci sıcağı çıkan poğaçaları servis edebilirsiniz. Afiyet olsun