bencede
Active member
Kahvaltılık Sos Yemek Yanına Meze Ekmeğe Sürmelik Sos Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 orta uzunluk kase yahut 2 avuç dolusu kuru domates
- 1 su bardağı ceviz (İsteğe nazaran artırılabilir)
- 3 közlenmiş kırmızı biber
- Zeytinyağı
- 4 5 kaşık nar ekşisi (Kontrollü koyun damak tadınıza bakılırsa)
- Zeytinyağı
- 3 tatlı kaşığı kimyon (Arttırılabilir)
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı pulbiber (Arttırılabilir)
- 1 tatlı kaşığı isot
- Tuz
Not EkleTanımı Yazdır
- Kuru domatesler büyük bir kaseye alınır. Üzerine sıcak su koyulup yumuşayana kadar bekletilir. Süzülüp mutfak robotuna alınır.
- Üzerine közlenmiş soyulmuş çekirdekleri alınmış kırmızı biber koyulup robottan geçirilir.
- 3. Fotoğraftaki hale gelince üzerine kalan tüm materyaller ek edilip bir sefer daha çekilir. Baharatları nar ekşisini ve zeytinyağını denetimli eklemenizi tavsiye ediyorum tadarak istediğiniz yoğunlukta bırakmanız yararınıza olacaktır.
- İstenilen kıvama gelene kadar zeytinyağı eklenir ve sosumuz hazır. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun ????????????