bencede
Active member
Kahvaltılık Sucuklu Patates Kavurması Tanımı İçin Gereçler
- 5 adet küçük patates
- 1 orta uzunluk kuru soğan
- 7-8 adet sivri yeşil biber
- Yarım kangaldan az sucuk
- Kaşar peyniri
- 3 yumurta
- Tuz
- Karabiber
- Patatesler minik küpler halinde doğranarak 15dk kadar haşlanır.
- Soğanlar küp küp doğranarak tavanın tabanında az yağda kavrulmaya başlanır, üzerine ince doğranmış biberler de eklenerek büsbütün kavrulana kadar karıştırılır.
- Onlar kavrulduğunda üzerine sucuklar eklenir ve yavaşça renginin dönmesi sağlanır.
- Bu süreçten daha sonra haşlanmış olan patatesler üzerine eklenir, tüm materyaller patatesleri ezmeden karıştırılır.
- Yumurta bir kasede çırpılır ve üzerine tuz karabiber eklenerek tavaya eşit dökülür.
- Çabucak üzerine rendelenmiş kaşar eklenerek tavanın kapağı kapatılır.
- Kaşarlar eriyip yumurtalar pişince ocağı kapatıp servis edebilirsiniz.