Kahvaltılık Tanım (Hekir)

bencede

Active member
Kahvaltılık Tanım (Hekir) Tanımı İçin Gereçler

  • 200 gram tereyağı
  • 2 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığının ortasında tuz
Kahvaltılık Tanım (Hekir) Tanımı Yapılışı

  1. Tavamıza evvel tereyağımızı koyup eritmeye başlıyoruz.
  2. Orta ateşte bir yemek kaşığı kadar yağ erimesine yakın unu muzu ekliyoruz ve ocağın altını kısıyoruz.
  3. Hekirimizi karamel rengine gelinceye kadar durmadan karıştıralım dikkat edelim pütürleşmesin.
  4. Unumuzun rengi dönünce ocağımızı kapatalım. Yalnız burada şu nokta var ocağı kapatınca hekirimizi orta ısıya gelinceye kadar karıştıralım (karıştırmazsanız hekir tavada iki renk alır yanma rengini alır)afiyet olsun.
 
Üst