Kahvaltılık Toplar

bencede

Active member
Kahvaltılık Toplar Tanımı İçin Materyaller

  • 1 adet yumurta
  • 3 kaşık sulu yoğurt
  • 1 çay bardağı mısır unu
  • 1 su bardağı glutensiz un
  • 1 çay bardağı lor peyniri
  • 10 adet siyah/yeşil zeytin (çekirdeğini çıkartınız)
  • 1 çay kaşığı kuru maya (tercihen)
  • 1 çay kaşığından biraz az tuz
  • Yeteri kadar maydanoz
  • Çok az kuru reyhan, karabiber, kimyon, kırmızı biber
  • İsteğe bağlı olarak sucuk, sosis dilimcikleri yahut kuru yemiş, tahıl modülleri, haşhaş vs. eklenebilir. (şeker ilave ederseniz tatlı atıştırmalık yapabilirsiniz)
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
Kahvaltılık Toplar Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Orta genişlikte bir kabın içerisine yumurtayı kırınız.
  2. Sulu yoğurt ile uygunca çırpınız.
  3. Üzerine unlarla ek ediniz.
  4. Suda çözdürdüğünüz mayayı üzerine ekleyiniz.
  5. Sıvı yağıda ekleyerek düzgünce karıştırınız.
  6. Hamuru dinlenmeye bırakınız.
  7. Dinlenmekte iken sizler öbür tüm materyalleri bir kabın içerisinde harmanlayınız.
  8. 30 dk dinlenmiş hamurun üzerine dökünüz.
  9. Hamuru ve materyalleri dikkatlice karıştırınız.
  10. Fırın tepsisi içerisine pişirme kağıdı seriniz.
  11. Hamurları ceviz büyüklüğünde sıkmadan top top koyunuz.
  12. Isınmış fırın içerisine yerleştiriniz ve pişmesini bekleyiniz.
  13. İsteyen hamurların üzerine yağ yahut yoğurt sürebilir. Ben tercih etmedim.
  14. Piştikten daha sonra dinlenmeye bırakınız ve afiyet olsun.
Kahvaltılık Toplar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst