bencede
Active member
Kahvaltılık Toplar Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 adet yumurta
- 3 kaşık sulu yoğurt
- 1 çay bardağı mısır unu
- 1 su bardağı glutensiz un
- 1 çay bardağı lor peyniri
- 10 adet siyah/yeşil zeytin (çekirdeğini çıkartınız)
- 1 çay kaşığı kuru maya (tercihen)
- 1 çay kaşığından biraz az tuz
- Yeteri kadar maydanoz
- Çok az kuru reyhan, karabiber, kimyon, kırmızı biber
- İsteğe bağlı olarak sucuk, sosis dilimcikleri yahut kuru yemiş, tahıl modülleri, haşhaş vs. eklenebilir. (şeker ilave ederseniz tatlı atıştırmalık yapabilirsiniz)
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
Not EkleTanımı Yazdır
- Orta genişlikte bir kabın içerisine yumurtayı kırınız.
- Sulu yoğurt ile uygunca çırpınız.
- Üzerine unlarla ek ediniz.
- Suda çözdürdüğünüz mayayı üzerine ekleyiniz.
- Sıvı yağıda ekleyerek düzgünce karıştırınız.
- Hamuru dinlenmeye bırakınız.
- Dinlenmekte iken sizler öbür tüm materyalleri bir kabın içerisinde harmanlayınız.
- 30 dk dinlenmiş hamurun üzerine dökünüz.
- Hamuru ve materyalleri dikkatlice karıştırınız.
- Fırın tepsisi içerisine pişirme kağıdı seriniz.
- Hamurları ceviz büyüklüğünde sıkmadan top top koyunuz.
- Isınmış fırın içerisine yerleştiriniz ve pişmesini bekleyiniz.
- İsteyen hamurların üzerine yağ yahut yoğurt sürebilir. Ben tercih etmedim.
- Piştikten daha sonra dinlenmeye bırakınız ve afiyet olsun.