bencede
Active member
Kahvaltıya Sahura Tek Yufka Böreği Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 adet yufka
- 1 ince belirli çay bardağı süt
- 1 adet yumurta
- 1/2 (yarım) ince muhakkak çay bardağı sıvı yağ
- Rendelenmiş peynir
- Margarin ya da tereyağı
Not EkleTanımı Yazdır
- Yufkayı ikiye katlayıp uzun kenarından rulo yapalım. Bir parmak eninde keserek açalım.
- Farklı bir kapta yumurta süt yağ ve peyniri karıştırıp açtığımız yufkaları içine atalım. Güzelce karıştıralım.
- Orta uzunluk bir tavayı margarin ya da tereyağ ile yağlayıp eşit kalınlık olacak biçimde elimizle yayalım.
- Üzerine minik yağ modülleri kesip ağzını kapatalım.
- Orta ateşte çevirerek iki tarafını pişirelim. Afiyet olsun.