bencede
Active member
Kakaolu Pankek Tanımı İçin Materyaller
- 2 yumurta
- 2 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 bardak süt
- 2, 5 su bardağı un (yani 2 buçuk su bardağı)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı kakao
- Bal
- Pasta süsü
- Yumurtalar kırılır şeker eklenir .
- 2-3 dakika çırpılır .
- daha sonra sıvı yağ ve süt eklenir 1 dakika çırpılır.
- çabucak sonrasında un, kabartma tozu ve vanilya eklenir 2-3 dakika çırpılır .
- Kakao eklenir.
- halkalar formunda tavaya koyulur (çelik tava kullanmayın krep tavası kullanılabilir.)
- Önlü gerili pişirilir.