Kakaolu Pofuduk Pankek

bencede

Active member
Kakaolu Pofuduk Pankek Tanımı İçin Materyaller

  • 2 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı esmer şeker
  • 2 yemek kaşığı beyaz şeker
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı dolusu eritilmiş tereyağ(40 gr)
  • 7 yemek kaşığı dolu dolu un
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
Kakaolu Pofuduk Pankek Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Yumurta ve şekerler yeterlice çırpılır. Süt ve tereyağ ekleyip karıştırılır. Kuru materyaller elenerek eklenir ve yavaşça akışkan bir hamur elde edilir.
  2. Yapışmaz tava güzelce ısınınca ocağın altı kısığa yakın ayarlanır. Dilerseniz tavaya peçete ile fazlaca hayli az ölçüde yağ sürebilirsiniz, ben yağsız yaptım.
  3. Tavaya hamurdan bir kaşık dökelim. Ben hamur porsiyonlayıcı kullandım fazlaca daha kolay oluyor. Tavanın büyüklüğüne göre bir kaç tane birebir anda yapabilirsiniz.
  4. Üzerleri göz göz olunca spatula ile karşıt çevirelim ve art kısmını da pişirelim. Azamî 2-3 dkda pişiyor.
  5. Pişen pankekleri servis tabağına alıp dilediğiniz meyvelerle, bal, çikolata vs sevdiğiniz şeylerle servis edebilirsiniz.Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun????.
Kakaolu Pofuduk Pankek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst