bencede
Active member
Kakaolu Pofuduk Pankek Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 2 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı esmer şeker
- 2 yemek kaşığı beyaz şeker
- 1,5 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı dolusu eritilmiş tereyağ(40 gr)
- 7 yemek kaşığı dolu dolu un
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
Not EkleTanımı Yazdır
- Yumurta ve şekerler yeterlice çırpılır. Süt ve tereyağ ekleyip karıştırılır. Kuru materyaller elenerek eklenir ve yavaşça akışkan bir hamur elde edilir.
- Yapışmaz tava güzelce ısınınca ocağın altı kısığa yakın ayarlanır. Dilerseniz tavaya peçete ile fazlaca hayli az ölçüde yağ sürebilirsiniz, ben yağsız yaptım.
- Tavaya hamurdan bir kaşık dökelim. Ben hamur porsiyonlayıcı kullandım fazlaca daha kolay oluyor. Tavanın büyüklüğüne göre bir kaç tane birebir anda yapabilirsiniz.
- Üzerleri göz göz olunca spatula ile karşıt çevirelim ve art kısmını da pişirelim. Azamî 2-3 dkda pişiyor.
- Pişen pankekleri servis tabağına alıp dilediğiniz meyvelerle, bal, çikolata vs sevdiğiniz şeylerle servis edebilirsiniz.Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun????.