Kakaolu Yulaf Lapası

bencede

Active member
Kakaolu Yulaf Lapası Tanımı İçin Materyaller

  • 3 çorba kaşığı ince çekilmiş yulaf
  • 1 su bardağı süt
  • 1 soyulmuş elma
  • 1 avuç dut kurusu
  • 1 tatlı kaşığı toz kakao
  • 1 tatlı kaşığı hindistan cevizi tozu
  • 1 fiske şekerli vanilin
  • 1 avuç kuru üzüm
Üzeri için isteğe bağlı olarak;

  • Bal
  • Pekmez
  • Tahin
  • Fıstık ezmesi
  • Tarçın
  • Hindistan cevizi tozu
  • Ceviz
  • Fındık
  • Kuru meyveler ile servis edebilirsiniz
Kakaolu Yulaf Lapası Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Elmaları minik küpler olacak biçimde doğrayalım.
  2. Bütün materyalleri sos tenceremize koyalım.
  3. Ocağı kısık ateşte açıp aralıklarla karıştırmaya başlayalım.
  4. Yulafın sütü güzelce emmesi için ağır ağır pişmesi gerekiyor.
  5. Süt ısınmaya başladıysa orta ateşe getirelim.
  6. Orta ateşte kıvam alana kadar karıştırarak pişirelim.
  7. Pişen yulaf lapamızı kaseye koyalım.
  8. Birinci ateşinin geçmesi için 5 dakika bekleyelim.
  9. Artık üstü kuruduğu için istediğimiz materyalleri koyarak servis edebiliriz. Ben çok besleyici ve lezzetli olan bu tanımı fazlaca seviyorum ve her hafta yapıyorum. Afiyet olsun :).
Kakaolu Yulaf Lapası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst