bencede
Active member
Kakaolu Yulaf Lapası Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 3 çorba kaşığı ince çekilmiş yulaf
- 1 su bardağı süt
- 1 soyulmuş elma
- 1 avuç dut kurusu
- 1 tatlı kaşığı toz kakao
- 1 tatlı kaşığı hindistan cevizi tozu
- 1 fiske şekerli vanilin
- 1 avuç kuru üzüm
- Bal
- Pekmez
- Tahin
- Fıstık ezmesi
- Tarçın
- Hindistan cevizi tozu
- Ceviz
- Fındık
- Kuru meyveler ile servis edebilirsiniz
Not EkleTanımı Yazdır
- Elmaları minik küpler olacak biçimde doğrayalım.
- Bütün materyalleri sos tenceremize koyalım.
- Ocağı kısık ateşte açıp aralıklarla karıştırmaya başlayalım.
- Yulafın sütü güzelce emmesi için ağır ağır pişmesi gerekiyor.
- Süt ısınmaya başladıysa orta ateşe getirelim.
- Orta ateşte kıvam alana kadar karıştırarak pişirelim.
- Pişen yulaf lapamızı kaseye koyalım.
- Birinci ateşinin geçmesi için 5 dakika bekleyelim.
- Artık üstü kuruduğu için istediğimiz materyalleri koyarak servis edebiliriz. Ben çok besleyici ve lezzetli olan bu tanımı fazlaca seviyorum ve her hafta yapıyorum. Afiyet olsun
.