Karışık Kızartma Öteki İsmi (Şakşuka)

bencede

Active member
Karışık Kızartma Öbür İsmi (Şakşuka) Tanımı İçin Materyaller

  • 4 adet patates orto uzunluk
  • 1 adet patlıcan
  • 1 adet kabak
  • 7 adet sivri biber
  • 1 kase yoğurt
  • 2 diş sarımsak
Domates sosu için;

  • 3 adet domates
  • Bir tutam pul biber
  • Bir tutam karabiber
  • Tuz
Karışık Kızartma Öbür İsmi (Şakşuka) Tanımı Yapılışı

  1. Öncelikle patlıcan kabak ve patateslerin kabuklarını soyup güzelce yıkayalım ve küp küp doğrayalım.
  2. Farklı ayrı kaplara alalım .
  3. çabucak sonrasında kızgın yağda başka farklı kızartıp üst üste koyalım.
  4. Başka bir tavada domatesleri kabukalarını soyup küp küp doğrayıp az bir şey sıvı yağ koyup kavuralım.
  5. Kavrulunca pul biber, karabiber ve tuzunu atalım kızartmaların üzerine gezdirelim.
  6. Sarımsaklı yoğurt hazırlayıp üzerine döküp yiyebilirisiniz dilersenizde dökmedende yiyebilirsiniz deneyeceklere şimdideden afiyet olsun.
 
Üst