bencede
Active member
Karışık Kızartma Öbür İsmi (Şakşuka) Tanımı İçin Materyaller
- 4 adet patates orto uzunluk
- 1 adet patlıcan
- 1 adet kabak
- 7 adet sivri biber
- 1 kase yoğurt
- 2 diş sarımsak
- 3 adet domates
- Bir tutam pul biber
- Bir tutam karabiber
- Tuz
- Öncelikle patlıcan kabak ve patateslerin kabuklarını soyup güzelce yıkayalım ve küp küp doğrayalım.
- Farklı ayrı kaplara alalım .
- çabucak sonrasında kızgın yağda başka farklı kızartıp üst üste koyalım.
- Başka bir tavada domatesleri kabukalarını soyup küp küp doğrayıp az bir şey sıvı yağ koyup kavuralım.
- Kavrulunca pul biber, karabiber ve tuzunu atalım kızartmaların üzerine gezdirelim.
- Sarımsaklı yoğurt hazırlayıp üzerine döküp yiyebilirisiniz dilersenizde dökmedende yiyebilirsiniz deneyeceklere şimdideden afiyet olsun.