Kaşar Tadında Konut İmali Peynir

bencede

Active member
Kaşar Tadında Mesken İmali Peynir Tanımı İçin Materyaller

  • 5 lt süt
  • 5 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı tuz (Az ya da fazla koyabilirsiniz)
Kaşar Tadında Mesken Üretimi Peynir Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Öncelikle çiğ sütümüzü olağan biçimde kaynamaya bırakıyoruz.
  2. Süt kaynadıktan daha sonra altını kısıp 10 dk kendi halinde kaynatıyoruz.
  3. Kapatıp soğumaya bırakıyoruz.
  4. daha sonrasında yoğurt yapacak üzere tüm süreçleri yapıyoruz.
  5. Ilıyınca yoğurdu ekleyip ortalama 1- 2 saat mayalamaya bırakıyoruz. Denetim ettiğimizde yoğurt olmaya yakın hale gelince çabucak ocağa alıp kaynamaya bırakıyoruz.
  6. Karıştırarak tortu oluşana kadar kaynatıyoruz. aslına bakarsanız suyu yüzüne çıkacak. Peynir tortularını bakılırsaceksiniz. Büsbütün sulanınca tülbent sayesinde süzüp, suyunu büsbütün bırakması için tülbent üzerine yük koyuyoruz.
  7. 2 saat bu türlü bekledikten daha sonra peynirimiz hazır. 1 gün buzdolabında dinlenmeye bırakıyoruz. Keserken hayli zorlandım süper oldu. Afiyetle ????????.
Kaşar Tadında Mesken İmali Peynir Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst