bencede
Active member
Kaşar Tadında Mesken İmali Peynir Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 5 lt süt
- 5 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı tuz (Az ya da fazla koyabilirsiniz)
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle çiğ sütümüzü olağan biçimde kaynamaya bırakıyoruz.
- Süt kaynadıktan daha sonra altını kısıp 10 dk kendi halinde kaynatıyoruz.
- Kapatıp soğumaya bırakıyoruz.
- daha sonrasında yoğurt yapacak üzere tüm süreçleri yapıyoruz.
- Ilıyınca yoğurdu ekleyip ortalama 1- 2 saat mayalamaya bırakıyoruz. Denetim ettiğimizde yoğurt olmaya yakın hale gelince çabucak ocağa alıp kaynamaya bırakıyoruz.
- Karıştırarak tortu oluşana kadar kaynatıyoruz. aslına bakarsanız suyu yüzüne çıkacak. Peynir tortularını bakılırsaceksiniz. Büsbütün sulanınca tülbent sayesinde süzüp, suyunu büsbütün bırakması için tülbent üzerine yük koyuyoruz.
- 2 saat bu türlü bekledikten daha sonra peynirimiz hazır. 1 gün buzdolabında dinlenmeye bırakıyoruz. Keserken hayli zorlandım süper oldu. Afiyetle ????????.