bencede
Active member
Kaşarlı Hamur Kızartma Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 4 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı kuru instant maya
- 1 su bardağı yoğurt
- Rendelenmiş kaşar peyniri, maydanoz
- Kızartmak için sıvı yağ
Not EkleTanımı Yazdır
- Yoğurma kabımıza yoğurdumuzu, tuz,maya ve kabartma tozu alıp güzelce karıştıralım.
- Akabinde unumuzu ek edip kulak göğsü kıvamına gelene kadar yoğuralım. Şayet katı kıvamda olursa epey az su eği yapabilirsiniz rendelemiş olduğumuz ve maydanozumuzu da ek edip güzelce bir 5 dk daha yoğuralım.
- Akabinde merdane yardımı ile ne ince nede fazlaca kalın olmayacak derece açalım.
- Akabinde bıçak ile kesip kızgın yağda ocağın altı kısık ayarda pişirelim.