bencede
Active member
Kaşarlı Krep Tanımı İçin Gereçler
Bismillahirrahmanirrahim????.
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 su bardağından az un
Bismillahirrahmanirrahim????.
- Bütün gereçleri kapa alıp hepsini bir sefer de çırpın.
- Tavaya epey az sıvı yağ yahut margarin ile yağlayalım ve önlü gerili pişirmeye başlayalım.
- Kreplerin bir tarafı az pişmiş olsun.
- Pişme süreci bittikten daha sonra kreplerin ortasına (az pişmiş kısmı haricinde kalsın pişmiş tarafına kaşarı katalım) ince dilimlenmiş yahut rendelenmiş kaşar peyniri katalım ve dört bir yanından kapatıp krep tavamız da altı kısık ateşte önlü gerili pişirelim.