bencede
Active member
Kaşarlı Patatesli Börek Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 4 adet patates
- 1 adet yumurta
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri dilerseniz dilim kaşar da kullanabilirsiniz
Not EkleTanımı Yazdır
- Patatesleri soyup yıkayın rendeleyin ,fazla suyunu sıkıp bir kaba alın.
- Üzerine yumurta ve baharatları ek edin karıştırın.
- Teflon tavaya sıvı yağın yarısını koyun ocağa koyun.
- Patatesli harcın yarısını koyun üzerine kaşar peyniri koyup geriye kalan patatesli hacı üzerine yayın.
- Tavanın kapağını kapatın kısık ateşte altı kızarana kadar pişirin.
- Bir tabak sayesinde aykırı çevirip geri kalan sıvı yağını da dökün tekrar tavanın kapağını kapatın öteki tarafı da kızarana kadar pişirin.
- Sıcak servis yapın afiyet olsun.