bencede
Active member
Kaşarlı Sosis Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 8-10 adet küçük dana sosis
- 1 yemek kaşığı domates salçası(tepeleme olmasın)
- 1,5 su bardağı su, kıvamlı olması lazım siz su ölçüsünü ayarlayın artık
- Bir kesim kaşar peyniri (kendi ölçünüzü belirleyin)
- Bir tutam kekik
Not EkleTanımı Yazdır
- Evvel salçamızı küçük bir tencerede suyunu da yavaş yavaş ek ederek uygunca çözdürün ve salçalı suyumuz oluşsun.
- Sosislerimizi 2’ye bölelim ve her kesimin iki ucuna da artı biçiminde kesik atalım.
- Sosisleri kaynamaya başlayan suyumuza atalım.
- Çiçek üzere açıp pişen sosisleri diğer bir kaba alalım.
- Bu ortada suyumuzda azalmış ve daha kıvamlı olmuştur, onuda sos üzere üzerlerine dökelim.
- Rendelenmiş kaşarı serpelim, üzerini örterseniz o anki sıcaklığı ile çabucak erir, yada mikrodalgada 10-15 sn. Kâfi olucaktır.
- En son biraz kekik ve toz biberde hoş olucaktır????.