Kaşarlı Sosis

bencede

Active member
Kaşarlı Sosis Tanımı İçin Gereçler

  • 8-10 adet küçük dana sosis
  • 1 yemek kaşığı domates salçası(tepeleme olmasın)
  • 1,5 su bardağı su, kıvamlı olması lazım siz su ölçüsünü ayarlayın artık
  • Bir kesim kaşar peyniri (kendi ölçünüzü belirleyin)
  • Bir tutam kekik
Kaşarlı Sosis Tanımı Yapılışı

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Evvel salçamızı küçük bir tencerede suyunu da yavaş yavaş ek ederek uygunca çözdürün ve salçalı suyumuz oluşsun.
  2. Sosislerimizi 2’ye bölelim ve her kesimin iki ucuna da artı biçiminde kesik atalım.
  3. Sosisleri kaynamaya başlayan suyumuza atalım.
  4. Çiçek üzere açıp pişen sosisleri diğer bir kaba alalım.
  5. Bu ortada suyumuzda azalmış ve daha kıvamlı olmuştur, onuda sos üzere üzerlerine dökelim.
  6. Rendelenmiş kaşarı serpelim, üzerini örterseniz o anki sıcaklığı ile çabucak erir, yada mikrodalgada 10-15 sn. Kâfi olucaktır.
  7. En son biraz kekik ve toz biberde hoş olucaktır????.
 
Üst