Kaygana

bencede

Active member
Kaygana Tanımı İçin Gereçler

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı un
  • Bir tutam maydanoz
  • Bir tutam dereotu
  • İsteğe bakılırsa taze soğan
  • 1 çay kaşığı tuz
Kaygana Tanımı Yapılışı

Merhaba herkese????????‍
♀
en kıymetli öğünümüz kahvaltı için hayli düzgün bir kurtarıcıdır kaygana. Aslında krebe epeyce benziyor lakin daha bol yumurtalı????.

Yeşillikleri de dilediğiniz üzere değiştirebilirsiniz????.

  1. Öncelikle un, süt ve tuzu hiç topak kalmayacak biçimde karıştırın.
  2. daha sonra yumurtaları ekleyip tekrar karıştırın ve en son yeşillikleri ekleyin.
  3. Yanmaz tavaya 1-2çorba kaşığı sıvı yağ ekleyip kızdırın.
  4. Hamurdan 1 kepçe tavaya döküp artlı önlü kızartın.
  5. Hamur bitene kadar birebir süreci uygulayın.
❗
ben yalnızca birinci hamurda tavaya yağ ekliyorum. Başkalarını yağsız pişiriyorum.

Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun????.
 
Üst